torsdag den 23. oktober 2025

Ny madudfordring ~ Dag 4

Dag 4 ~ torssdag den 23. oktober.

I dag var alle fire hjemme til aftensmad. Vi fik lasagne eller vel rettere lasagnette, da jeg bruger små pastaer og ikke plader. Det smager lige så godt, og dels er pladerne svære at få møre, dels er der altid nogen til overs, der så ligger og bliver kedelige. Vi supplerede med den lille rest Tortellini i tomatsovs fra i går.
Lasagnette
• Hakket kalv og flæsk - økologisk, red maden, Coop (400 g)
• Krydderurter og chilipeber fra egen have
• Squash fra egen have
• Rød snackpeber - økologisk, Netto
• Porre - økologisk, Netto/Rema1000
• ½ flaske tomatpassata - økologisk, Netto
• Italian style spices - Urtekram
• Mel - Änglamark speltmel, Coop
•  Ris - Il Fornaio økologiske Arborioris, Spar (rest fra i går)
•  Paciocche pasta - Änglamark, Coop  (små firkanter med bølgede kanter)
•  Fløde - Thises laktosefri, økologisk, Coop
• Muskatnød - Sonnentor, helsekostbutikken
• Syvpeber (shichimi tougarashi) S&B, WakuWaku

Som altid er der grøn salat til
• Icebergsalat - økologisk, Rema 1000
• Agurk - økologisk, Netto
• Rød snackpeber - økologisk, Netto
• Tomat fra eget drivhus.


Hver dag får vi også dessert. En eller to firkanter chokolade fra de her:
Bemærk at det kun er pebermyntechokoladen, der erøkologisk. Det skyldes, at økologiske pladechokolader normalt har plastfolie om chokoladen i stedet for alufolie. Det giver afsmag, så chokoladen smager af plast. Og smagen trumfer altså økologien.


Så er vi oppe på
• 112,5 gram fjerkræ
• 100 gram kød og
• 100 gram skaldyr
pr mand på fire dage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar