E-numre, tilladt i økologiske fødevarer

 E 170 Calciumcarbonater. Surhedsregulerende
 E 250 Nitrit. Konserverings og farvemiddel. Danske økologiske producenter benytter ikke nitrit.
 E 270 Mælkesyre. Konserverende effekt. Surhedsregulerende. Forstærker antioxidanter.
 E 290 Kuldioxid. Giver bobler i sodavand. Pakkegas.
 E 296 Æblesyre. Surhedsregulerende. Konserverende egenskab. Forstærker antioxidanter
 E 300 Ascorbinsyre (C-vitamin). Melbehandlingsmiddel. Antioxidant. Surhedsregulerende. Beskytter mod nitrosaminer.
 E 306 Stærk Tocoherolholdige ekstrakter (E-vitamin). Antioxidant.
 E 322 Lechitiner. Emulgator. Vis antioxidativ virkning.
 E 325 Natriumlactat. Surhedsregulerende. Forstærker antioxidanter.
 E 330 Citronsyre. Surhedsregulerende. Forstærker antioxidanter.
 E 331 Natriumcitrat. Surhedsregulerende. Forstærker antioxidanter.
 E 333 Calciumcitrat. Surhedsregulerende. Forstærker antioxidanter.
 E 334 L-vinsyre. Surhedsregulerende. Hævemiddel i bagepulver. Forstærker antioxidanter.
 E 335 Natriumtartrat. Surhedsregulerende. Hævemiddel i bagepulver. Forstærker antioxidanter.
 E 336 Kaliumtartrat. Surhedsregulerende. Hævemiddel i bagepulver. Forstærker antioxidanter.
 E 341 Monocalciumfosfat. Surhedsregulerende. Hævemiddel i bagepulver. Forstærker antioxidanter.
 E 400 Alginsyre. Stabilisator. Fortyknings/geleringsmiddel.
 E 401 Natriumalginat. Stabilisator. Fortyknings/geleringsmiddel.
 E 402 Kaliumalginat. Stabilisator. Fortyknings/geleringsmiddel.
 E 406 Agar. Fortykningsmiddel og stabilisator.
 E 407 Carrageenan. Stabilisator. Fortykningsmiddel. Geleringsmiddel
 E 410 Johannesbrødkernemel. Stabilisator. Fortykningsmiddel.
 E 412 Guargummi. Stabilisator. Fortykningsmiddel.
 E 413 Targanth. Stabilisator. Fortykningsmiddel.
 E 414 Arabisk gummi. Stabilisator. Fortykningsmiddel.
 E 415 Xanthangummi. Stabilisator. Fortykningsmiddel.
 E 416 Karayagumi. Stabilisator.
 E 422 Glycerol. Konsistensmiddel (blødgørende).
 E 440 Pectin. Fortykningsmiddel/ geleringsmiddel.
 E 500 Natriumcarbonater. Surhedsregulerende. Indgår i de fleste bagepulvere.
 E 501 Kaliumcarbonater. Hævemiddel.
 E 503 Ammoniumcarbonater. Hævemiddel.
 E 504 Magnesiumcarbonater. Surhedsregulerende.
 E 516 Calciumsulfat. Næringsstof til gær. Vandjustering til mineralvand og øl.
 E 524 Natriumhydroxid. Neutraliserer syrer under dannelse af natriumsalte.
 E 551 Siliciumdioxid. Antiklumpningsmiddel.
 E 938 Argon. Pakkegas.
 E 941 Nitrogen. Pakkegas.
 E 948 Oxygen. Pakkegas.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar