mandag den 6. oktober 2025

Alma altså ... (Alma 11)


På fredag d. 10/10 kigger Paridan igen forbi i tidsrummet kl. 14-18.
Denne gang med smagsprøver pả de skønne plantebaserede og økologiske rawcakes og desserter fra Nats Rawline.
De plantebaserede små kager fra Nats Rawline er 100% plantebaserede, og vi tør påstå, at de smager FANTASTISK - men kom selv og smag!
Velbekomme 😋





Det er bare ikke altid, at økologi er en garanti for kvalitet.

Det her må siges at være BLING så det basker!

    Nogle af kagerne her indeholder ultraforarbejdede ingredienser og de fleste af dem indeholder store mængder allergener.
    Hvad er der i vejen med hvedemel? Det fås i en fin, økologisk kvalitet og er ikke skadeligt - med mindre man tilhører den lille del af befolkningen, der har cøliaki (½-1 %). Der er til sammenligning ca. 10 %, der har birkepollenallergi med krydreaktioner, og dermed reagerer mere eller mindre voldsomt på nødder og mandler.


Lad os kigge lidt nærmere på dem - beklager at det kun er på engelsk, det er et belgisk firma:

Caramel flavour & Cocoa:
Dates, soluble fibre from beets, non-hydrogenated coconut oil, coconut milk, ALMONDS, buckwheat, HAZELNUTS, cocoa powder, agave syrup, tahini (SESAME seeds), salt.

Lime & Mango:
CASHEW NUTS, dates, ALMONDS, non-hydrogenated coconut oil, mango, agave syrup, soluble fibre from beets, coconut milk, lime, lemon, cornflower petals.

Coca & Hazelnut:
Dates, coconut milk, soluble fibre from beets, dark chocolate (cocoa mass, sugar, cocoa powder, emulsifier: sunflower lecithin), non-hydrogenated coconut oil, ALMONDS, buckwheat, HAZELNUTS, salt.

Raspberry &  Passion fruit:
CASHEW NUTS, non-hydrogenated coconut oil, dates, ALMONDS, passion fruit, raspberry, soluble fibre from beets, coconut milk, agave syrup, lemon, freeze-dried raspberry.


Vi tager lige en Kunne jeg selv-test her:

Først dem, der er OK:
Dadler, kokosmælk, mandler, boghvede, hasselnødder, mango, passionsfrugt, lime, citron, tahin, salt, kornblomster,
Fodnote, rigtig mange af de her ingredienser er højallergene: Dadler, mandler, nødder og tahin (sesam).

Så de betænkelige:
Agavesirup - måske, der findes to metoder, en mekanisk en enzymatisk
Kokosolie - bare fordi det ikke er den usleste kvalitet (hydrolyseret kokosolie) behøver det ikke at være OK.

Og så de ultraforarbejdede:
Opløselige roefibre - Nej, jeg kan ikke pille fibre ud af roer (det er en sukkerart).
Solsikkelechitin - Nej, det kan jeg altså ikke.
Oligofruktose - slet ikke, da.
Fodnote: Roefibre og oligifruktose er begge sukkerarter og høj-FODMAP.



Varemanifestets punkt 4: Vi går ind for, at måltidet skal have nydelse og den gode smag i centrum bliver i hvert fald for mig ikke opfyldt her med dadler og kokosolie som primære ingredienser. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar