Det er vist på tide med en ny madudfordring.
Lav mad, hver dag, uden ultraforarbejdede madvarer, uden spild, uden overdrevent indtag af kød og så økologisk som muligt. Det lader til at danskere gennemsnitligt spiser et kg kød om ugen, fordelt på ca 150 g fjerkræ og 850 g firbenet kød om ugen (8 hhv 52 kg/år), det burde være mindre. Dertil kommer 250 g fisk - som vi burde spise mere af.
Vi er fire personer: Far, mor og to voksne sønner.
Jeg undskylder på forhånd den ringe billedkvalitet. Mit kamera synes at fokus er overdrevet bras, og jeg har ikke fået taget det til reparation endnu.
Dag 1, 2 & 3 ~ mandag den 20 - onsdag den 22. oktober.
Mandag og tirsdag, hvor Far ikke har været hjemme, har vi fået poke-bowls
• Kyllingebrystfilet fra De Danske Familiegårde, Øko (ugens personlige tilbud fra Coop).
Vi har i alt brugt 2 pakker (= 450 g) på 3 dage.
• Krydderurter og laurbærblad fra egen have.
• Rød snackpeber - Økologisk, Netto
• Porre - økologisk, Netto/Rema1000
• Hønsebouillon - økologisk, Coop
• Mel - Änglamark speltmel, Coop
• Ris - Il Fornaio økologiske Arborioris, Spar
• Nudler - økologiske, Coop
• Svampe - økologiske, skiveskårne, Red maden-tilbud, Netto
• Bønnespirer - økologiske, Netto
• Radiser - ikke økologiske, Netto
• Popcornrejer - MSC, tilbud, Coop
I alt 300 g
I dag var vi alle fire hjemme til aftensmad.
Der blev lavet to retter. Hønseragout med ris og Tortelini i tomatsovs.
Tilbehør: Majs, bønnespirer & radiseskiver og grøn salat.
Hønseragouten blev lavet af resterne af kyllingefileterne og
suppen.
Der er rester af Tortellini i tomatsovs til i morgen.
Ris med hønseragout
Hønseragouten blev lavet af resterne af kyllingefileterne og suppen. Bønnespirerne og radiserne var også rester fra de to foregående dage,
• 1⅓ Kyllingebrystfilet - dansk, økologisk (ugens personlige tilbud fra Coop).
Rester fra i går, ligesom suppen. Vi har brugt 2 pakker (450 g) på 3 dage.
• Karry - økologisk, Netto
• Smør - Naturmælk, Netto
• Fløde - Thises laktosefri, økologisk, Coop
• Krydderurter og laurbærblad fra egen have.
• Rød snackpeber - økologisk, Netto
• Porre - økologisk, Netto/Rema 1000
• Hønsebouillon - økologisk (Oscars) Coop
• Mel - Änglamark speltmel, Coop
• Ris - Il Fornaio økologiske Arborioris, Spar
Tortellini med tomatsovs
• Irmas tortellini med oksekød, Økologisk, Coop (Personligt tilbud) 250 g
• ½ flaske tomatpassata - økologisk, Netto
• Krydderier - Urtekram
• Creme Fraiche - Thise økologisk og laktosefri, Coop
• Olivenolie - økologisk, Coop
• Hvidløg - økologisk, Netto
• Rødløg - økologisk, Netto
Majs
• Majs - Änglamark fra frost, Coop
• Smør - Naturmælk, Netto
Bønnespirer og radiser
• Bønnespirer - økologiske, Netto
• Radiser - ikke økologiske, Netto
Grøn salat
• Icebergsalat - økologisk, Rema 1000
• Agurk - økologisk, Netto
• Rød snackpeber - økologisk, Netto
• Tomat fra eget drivhus.
Jeg har ikke regnet ud, hvor meget det har kostet denne gang eller hvor længe det har taget, for det er ikke længere formålet med min madudfordring.
Så er vi oppe på
• 112,5 gram fjerkræ og
• 100 gram skaldyr
pr mand

Ingen kommentarer:
Send en kommentar