|
Frederik Bille Brahe er en kendt kok ... kan jeg forstå ved at læse dette nyhedsbrev. Jeg prøvede at slå Atelier September op, men det er så hipt, at det kun er på engelsk, og er svært at finde rundt i på den der moderne måde.
Opskrifterne er ikke nogen, der giver mig lyst til at prøve - jeg er muligvis for gammel og ikke i målgruppen her, selvom jeg lystigt kaster mig ud i sushi og andre japanske retter, afrikanske samosa og vietnamesiske Bánh Tiêu
Svampetoast med fløde og citronskal
Stegt græskar med tahinsauce og chiliolie
Aubergine-”steak” med mynte og hvidløg
Frittata med squashspaghetti og ricotta
Koreansk kyllingevinge-bossam med syltet glaskål og urter
Efterårstomater med blommer og ansjoser
Blå ost med fennikel-crudité, oliven og saltet citron
Efterårssalat med radicchio, brombær og valnødder
Der er masser af surdej, mynte, kål og citronskal i dem her, og flere af opskrifterne kræver lidt specielle ingredienser, hvor man kun skal bruge en spsk (ricotta) eller en enkelt af et helt glas (saltede citroner). Det er den slags, der gerne bliver dyrt, for hvad så med resten?`Jeg siger som altid: Den dyreste mad, er den, der ikke bliver spist.
Til et par af opskrifterne skal man bruge små doser af ting, mit ellers velassorterede køkken ikke kan hoste op med.
De mest "normale" og tilgængelige er nok svampetoasten og auberginesteaken.
Jeg må så også indrømme at jeg finder opskriften på Frittata med squashspaghetti og ricotta noget mangelfuld - er det almindelig køkkenviden at kunne stege en frittata? Jeg aner ikke, hvordan jeg gør. ...
Indkøbsliste
½ squash
Olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. mynteblade
1 tsk. persilleblade
3 æg
1 spsk. ricotta
Flagesalt og peber
Skal af 1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Skær squash i tynde strimler til ”spaghetti”.
- Steg squash hurtigt på panden med olie, hvidløg, mynte og persille. Læg det til side.
- Pisk æg sammen, og steg til frittata på panden ved lav varme.
- Fordel ricotta og squashspaghetti oven på frittataen, og vend den ud på en tallerken.
- Dryp med olie, og krydr med salt, peber og citronskal.
- Steg squash hurtigt på panden med olie, hvidløg, mynte og persille. Læg det til side.
- Pisk æg sammen, og steg til frittata på panden ved lav varme.
- Fordel ricotta og squashspaghetti oven på frittataen, og vend den ud på en tallerken.
- Dryp med olie, og krydr med salt, peber og citronskal.
Og en dum detalje: Hvor køber jeg ½ squash?
-- -- -- -- --
Videre til ugens tilbud:
Hel kylling fra Hopballe - langsomtvoksende og alt det der, men ikke økologisk, og prisen er altså i den høje ende.
Økologisk most fra Østergård. Det ville være perfekt til en familiebrunch i efterårsferien.
Vin fra Pierre Ponnelle. Almas tilbud rummer næsten altid ⅓ vin eller øl - det synes jeg som sagt er usmart for et madmarked, der slår på tromme for folkesundhed.
|

Ingen kommentarer:
Send en kommentar