lørdag den 13. september 2025

Almas nyhedsbrev ~ Kapitel 3

Det tredje nyhedsbrev hedder: Mad handler om mere end mæthed, og blev udsendt den 24. juni
Nyhedsbrevet er gengivet her nedenunder og mine kommentarer følger.


Mit store problem med dette her nyhedsbrev er det, der ikke nævnes, nemlig kødet. Fordi Alma giver mig ikke mere valgfrihed, "mere liv" der.
     Jeg har af lyst, og på grund af intolerancer og allergier lavet mad fra bunden i mange år, Jeg har lært at skrælle en gulerod, koge en kartoffel og lave en simpel gyryderet, men jeg har også lært at rense en fisk og  slagte og ordne en høne til suppegryden.
     Men Alma er meget tavs, når vi kommer til kød og fisk. Det er nok både ideologisk betinget - se deres "Madmanifest" punkt 2 og 5 -  og betinget af, at de faktisk når det kommer til kød og fisk, ikke kan gøre det bedre end andre supermarkeder.

Når det nu er sagt, er vi helt enige. vi har brug for et opgør med takeaway, dyr halvfabrikata og "færdigmad". Det har jeg haft en hel artikelserie om under etiketten Fra eget køkken.
Momsfritagelse eller -halvering på basisfødevarer ville være et gevaldigt skridt på vejen. De kan i Tyskland, og mange andre lande, hvorfor ikke her?

Og et sidste "gylp". Husk at mange veganske alternativer er højt forarbejdede,. De indeholder ofte for eksempel ærteprotein (der også er allergent), risprotein, solsikke-lechitin, æbleekstrakt med meget mere. 

Vi har brug for en eneste regel, når vi køber ind: Kunne jeg selv fremstille det her i mit eget køkken?  Hvis svaret er nej er det en ultraforarbejdet fødevare, og den bør ikke indgå i husholdningen på daglig basis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar