lørdag den 18. februar 2023

Ryd op-mad

Det er utroligt, hvad rester kan blive til.

     Her rydded Uglen op i køleskabet og fandt en rest ovnstegt kylling fra dagen før (med stegesky), en halvslatten rød peberfrugt, den sidste ende af en porre, en pakke skinke med to skiver der nok ville være endt i hønsebøtten næste dag og endelig den sidste, lidt kedelige, store champignon fra en bakke brune tilbudschampignoner.
     I fryseren lå der en ordentlig sjat frosne majs i en pose der havde forputtet sig og skulle bruges senest om en uge.
Så tilsatte Uglen lidt fløde, lidt speltmel, salt, syvpeber, smør og masser af karry (Øgo fra Netto, der sært nok er den eneste økologiske uden hvidløg) og kogte det hele sammen.
     To plader butterdej, der også lå og puttede i fryseren, men som altså kunne holde noget endnu, blev rullet tykt ud og lagt over. Resterne blev skåret i nogenlunde lige store stykker, der også blev bagt - og spist. Ellers var der løse ris til.
     Der er altså noget Bedstemor And over sådan en tærte, ikke sandt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar