I dag er det faktisk en udfordring. Uglen skal til møde i København, og skal være væk indtil kl. 18 eller mere. I sådanne tilfælde tager Skribenten normalt over, han er faktisk en bedre kok end Uglen, men nu har jeg jo sat mig selv en udfordring, så lad os se ...
Så starter vi - godt det er lørdag i morgen. |
Da jeg vidste hvornår jeg kom hjem, ringede jeg hjem og fik Ugleungerne til at sætte endnu et grydebrød over. Det er så let, at alle kan gøre det.
Så da Uglen kom træt og kold hjem, rørte den i grydebrødet og drak en kop the sammen med familien.
Støbejernsgryden i ovnen |
18. 54 satte Uglen gryden i ovnen og tændte. Kyllingekødet fra i går blev klippet i stykker. Grøntsager renset og findelt. Og ikke billeddokumnteret, blev de resterende bagekartofler fra i går skrællet og skivet.
Peberfrugt, bladselleri, ingefær og majs fra køleskab og fryser. Frosne majs er en lagervare. Dem køber Uglen, hver gang de er på tilbud. |
Suppen og grøntsagerne er blevet kogt i gryden. Meljævning laves lettest ved at hælde først vand og så mel i glasset. |
Hønsetærten klar |
Da grydebrødet var puttet i ovnen, hældte Uglen de stuvede grøntsager over kyllingekødet, hældte flødeblandingen over kartoflerne og satte også dem i ovnen.
Skivede kartofler i fadet bagerst. Laktosefri produkter, fordi Uglem er intolerant. Salt, muskatnød (næsten skjult bag skålen) og syvpeber (en japansk peberblanding). |
Kartofler klar til ovnen. |
Tidsforbrug:32 minutter og Skribenten lavede salat. (Tiden til at stille pænt op og tage billeder, regnes stadig med.)
Pengeforbrug: Rester fra i går, et brød (10 kr.) + creme fraiche, fløde, majs, grønt, salt peber. Højt regnet 25 kroner. 3,60 pr mand Hvis man ikke skal købe laktosefrit og lavFODMAP vil det være meget billigere.
NOTER:
Frisk muskatnød smager godt. Et lille rivejern fra et gammelt cykellappe-kit har nu tjent os i mange år. Det passer i glasset sammen med nødderne, så det ikke bliver væk.
Om sommeren, når krydderurterne er billige og gror i haven, laver Uglen kryddersalt. Urter og salt klippes fint og tørres. Det er bedre og billigere end grøntsagsbouillon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar