tirsdag den 31. januar 2017

Madudfordring ~ dag 6

Kameraet og det her ur
er vist ikke helt enige.
Tidsstempel: 18.38
Dagens meny: Braiserede svinekæber, grydebrød, sød kartoffel og salat.

Aftensmad i Uglebo er faktisk ikke så planlagt og systematisk en affære. I dag kom Uglen hjem med busen sammen med de to mindste Ugleunger klokken 14. Uglem vidste godt, hvad menuen skulle være, sådan cirka i hvert fald.
     Skribentens hjemkomsttidspunkt var derimod ikke helt sikkert, med de nye køreplaner og et nyt semester kunne han være hjemme 19, 19.30 eller i uheldigste fald 20. Så klokken lidt i fem satte Uglen et grydebrød over, idet vi regnede med 19.30 som det sandsynligste.
      Så da uret bibbede - og lidt til, vi var lige midt i et spil, gik Uglen og Piraten ud i køkkenet, rørte i dejen, vaskede svinekæberne og en sød kartoffel, fandt ingredienser frem. Piraten er ikke meget for grydebrød, så han ville koge noget pasta, som han så fandt frem.
18.39

Kæberne blev brunet tre ad gangen. Her er de alle sammen.
18.43

Her er krydderierne:  
18.49

Og her er de så sat over. Så kom brødet i ovnen sammen med den søde kartoffel. Og så løb kameraet tør for strøm.
     Skribenten ringede hjem og sagde, at han mod forventning ville være hjemme allerede kl. 19.00 Det var for sent at gøre andet end at glæde sig over det. Så kunne han slappe af en halv times tid inden maden - og få lov til at lave salaten. Brødet hæver jo ikke hurtigere af at vi sætter ovnen på varmluft ;)
18.50
Spirillen kan som den eneste ikke lide svinkæber, så han fik lov til at stege sig nogle skiver røget medister i stedet.
      Uglen lavede sovs og Skribenten lavede salat medens vi fik fortalt hinanden om, hvad vi havde lavet i dagens løb.
Den søde kartoffel ser virkelig dekorativ ud.

Tidsforbrug: Tilberedning sammen med Piraten ca. 20 minutter. Vente- og hævetid meget mere.

Pengeforbrug: 2 pakker svinekæber: 95,- en sød kartoffel: 15,- et grydebrød: 15,- pasta, medisterskiver, mel, krydderurter, fløde osv: 10,- I alt 135,- = 19,40 pr mand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar