torsdag den 26. januar 2017

Madudfordring ~ dag 1

Menu: Hønsekødsuppe med bagte kartofler og grydebrød.

NOTER: Hvis jeg ikke havde været hjemme tre timer inden maden, havde jeg rørt dejen sammen i morges med koldt vand og ladet den stå i badeværelset. Vi havde sagtens kunnet spise en time før, men Skribenten vil først være hjemme kl. 19.00. I dag hjælper Ugleungerne ualmindeligt lidt. Vi er alle ugidelige og halvsnottede.

Tid: 16.15 til 16.45: Uglen tænder en kedel med ½ l vand.
- Klipper hønen i kvarte, skyller den grundigt, lægger i en gryde med vand og tænder.
- Mål vand af, rør i en skål med gær, mel, olie og honning. Dæk med viskestykke.
- Snit urter og rodfrugter, vask kartofler, Minimax hjælper med kartoflerne. Skum suppen, put suppeurterne i, kom rodfrugterne i en gryde med letsaltet vand.

16.45 skal køkkenet være ryddet og klar til Spirillen, der skal lave kage til skolen i morgen.
Det tog 7 minutter længere, vasken var stoppet, og Uglen skar sin finger, så det blødre voldsomt - plaster nødvendigt. Billeddokumentationen af det hele medfører også et større tidsforbrug - ikke mindst fordi man skal kunnne se tingene ske.

16.56 til 17.45 Har Uglen "fri" dvs. lektiehjælp, almen oprydning og hjælp med kagebagning.

17.45 hjælper Uglen Spirillen med kagerne, tænder ovnen med gryden i, lægger kartoflerne i et fad og vender kyllingestykkerne i gryden - 2 minutter højst. Tænder også gryden med de andre rodfrugter.

18.10 Hjælper Uglen Spiril med kager igen. Slukker suppen. (Så den kan køle lidt af) Putter fadet med kartoflerne ind i ovnen.

18.15 Hæld brødet i gryden, sluk rødderne.
 Ca. 2 min.

18. 45 Tages låget af gryden.

19.00 Hæld brødet ud af gryden. Hæld suppen op gennem en si, kom de kogte rødder i, læg hønsestykkerne på en tallerken og server. Tillæg: rester fra i går. Pasta til alle andre og ris til Uglen.
I alt 5 minutter.

Vores køleskab den 26. Kyllingen står og er tøet op.

Dagens tilbud. Uglen lever stadig mestendels
efter lavFODMAPprincipperne. Derfor speltmel.

Kyllingen er sat over. Den kostede 55,-

279 gram mel til 25,- kiloet giver7  kroner.
Vand, salt gær og olivenolie koster højst 2 kroner. 
10 kroner, så er strømmen også med.

3 kopper mel 1½ kop lunkent vand, 1/3 pakke gær,
1 spsk olie, 1 tsk honning rørt sammen.
Så skal det bare hæve
.

Porrer er dyre. 22 kroner for et bundt.
20 kroner for bagekartofler.

Krydderurterne er ude fra haven og bladselleri fra fryseren.
Til gengæld bruger jeg ikke tre hele porrer.
Resten bliver frosset ned.

Alt vasket og snittet til suppe og kartofler.

Derudover laver jeg salat: Et stykke agurk, en halv peberfrugt, en stor tomat og ca. en sjettedel salathovede. igen 10 kroner.

Tidsforbrug: 37 + 5 + 2 + 5 = 49 minutter.
Pengeforbrug:  Kylling 55,- brød 10,- kartofler 20,- urter 22,- salat 10,-. Vi drikker vand til maden. 117 kroner delt med 7 = knap 17 kroner pr mand.

Færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar